Man voor rechter na kopstoot aan chef-kok Den Artiest in Oostende

© iStock
Redactie KW

Een 41-jarige Oostendenaar staat in de Brugse rechtbank terecht voor opzettelijke slagen en verwondingen aan de chef-kok van Den Artiest in Oostende.

Op 11 november 2017 begaf C.C. zich samen met vrienden naar het restaurant in de Kapucijnenstraat. Het was er razend druk en omdat er beneden geen plaats meer was stuurde een medewerker het gezelschap naar boven. Maar ook daar was geen tafel meer vrij. “Toen de beklaagde weer beneden kwam gaf hij de chef-kok van de zaak meteen een kopstoot“, aldus de procureur. Buiten slingerde C. de man van Armeense origine nog enkele racistische verwijten naar het hoofd.

Volgens C.C. maakte het slachtoffer aanstootgevende gebaren maar camerabeelden spraken dat tegen. C. beweerde voorts dat de kok een glas in zijn handen had en dat hij zich enkel wou verdedigen. Maar ook dat bleek onwaar. “Mijn cliënt betreurt de feiten. Hij ging door een moeilijke periode“, pleitte zijn advocate dinsdag. Het OM vroeg een straf gekoppeld aan probatievoorwaarden. De kok stelde zich geen burgerlijke partij. De uitspraak volgt op 19 februari.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier