Man stichtte brand na echtelijke ruzie, maar bluste het vuur nadien ook

Redactie KW

Een uitgeweken Syriër besprenkelde onder meer zijn vrouw met benzine, maar wist de schade nadien te beperken door het vuur te blussen.

Een echtelijke ruzie in Waregem liep op 14 juni 2014 uit de hand. Toen de beklaagde thuis kwam van zijn werk, had zijn vrouw gedronken. Ze kampte in die tijd met een alcoholverslaving. Er waren ook financiële problemen en hun baby was aan het huilen. Daarop werd de man erg kwaad. Hij ging naar de garage en sprenkelde benzine in het rond, ook in de richting van zijn vrouw.

Plots ontstond er brand, waardoor de broek van zijn echtgenote in brand vloog. Hij bracht zijn vrouw naar buiten en droeg haar op de brandweer te bellen, terwijl hij het vuur probeerde te doven. Volgens de verdediging heeft beklaagde het vuur niet aangestoken. Wat de oorzaak dan wel is, blijft een raadsel. Omdat er ook een gasgeur in de garage hing, is de man ook vervolgd voor poging tot het veroorzaken van een ontploffing.

De rechtbank achtte zowel de brandstichting als het proberen te veroorzaken van een ontploffing bewezen. De man krijgt een celstraf van 18 maanden, waarvan zes maanden effectief. Voor de rest wordt hem probatieuitstel verleend. Verzekeraar AXA krijgt ruim 6.000 euro schadevergoeding.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.