Man krijgt zes maanden voorwaardelijke celstraf voor vuistslag op Tieltse Europafeesten

© gf
Redactie KW

Een 35-jarige man uit Tielt heeft in de Brugse strafrechtbank zes maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor een vechtpartij tijdens de Tieltse Europafeesten. De man stond terecht voor nog een tweede incident, maar hiervoor werd hij vrijgesproken.

In de nacht van 6 op 7 juli 2018 was K.W. (35) aanwezig op de Tieltse Europafeesten. Na twee eerdere veroordelingen voor geweld stond hij op dat moment onder voorwaarden. Maar daar trok hij zich duidelijk niets van aan. Omstreeks 3 uur gaf hij tijdens een discussie ter hoogte van een pizzeria op de markt een man een vuistslag in het gezicht. Het slachtoffer liep daarbij lichte verwondingen op en zijn bril raakte beschadigd.

Een uurtje voordien zou K.W. op een terras ook betrokken zijn geraakt bij een vechtpartij met een man die een petje van Club Brugge droeg. “En nu is het tussen Anderlecht en Club”, zou hij daarbij gezegd hebben. Het slachtoffer viel en brak zijn sleutelbeen. Ook zijn vriendin zou een duw hebben gekregen.

Gevallen ‘uit zattigheid’

K.W. gaf tijdens het proces de vuistslag aan de pizzeria toe, maar de feiten ten aanzien van het koppel ontkende hij met klem. “Mijn cliënt wordt agressief als hij alcohol drinkt, maar bij die eerste vechtpartij was hij niet betrokken”, pleitte advocaat Stijn Leliaert. “Het is totaal niet duidelijk hoe dat slachtoffer precies ten val kwam. Hij kan bijvoorbeeld evengoed gevallen zijn uit ‘zattigheid’. De getuigen spreken elkaar tegen en er zijn geen camerabeelden.”

De rechter volgde dit standpunt en sprak K.W. voor het eerste incident vrij op basis van twijfel. Voor het incident aan de pizzeria legde hij K.W. zes maanden voorwaardelijke celstraf op. Zo moet de man in behandeling voor zijn drankprobleem. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.