Man blijft in de cel voor moord in Middelkerke

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 68-jarige Middelkerkenaar met twee maanden verlengd op verdenking van moord op zijn vriendin. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Emmanuel V. bracht zijn partner met vijf messteken om het leven. De zaak kan binnenkort naar het hof van asissen verwezen worden.

Op vrijdag 13 oktober 2017 kwam het op een appartement aan de Leopoldlaan in Middelkerke tot een hoogoplopende ruzie binnen het koppel. Een vrouw uit Haaltert kreeg in haar tweede verblijf vijf messteken te verwerken, waarvan drie in de rug. De zaak kwam pas aan het licht toen haar vriend zich de volgende dag ging aangeven bij de politie.

Emmanuel V. uit Middelkerke werd door de Brugse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord. In zijn eerste verhoor beriep hij zich op zijn zwijgrecht. Uiteindelijk legde de verdachte pas na enkele maanden uitgebreide verklaringen af aan de politie. V. zou door het lint gegaan zijn na een nieuwe discussie met zijn partner. Haar sociaal leven bij de seniorenvereniging OKRA zou voor jaloezie gezorgd hebben bij de verdachte. Anderzijds beweert V. dat het slachtoffer zelf een grote rol speelde in het ontstaan van de fatale schermutseling.

Het onderzoek naar de feiten is al enkele maanden helemaal afgerond. De verdachte werd ook al een laatste keer verhoord door de onderzoeksrechter. Het parket moet nu een eindvordering opstellen, waarna de zaak naar het hof van assisen kan verwezen worden.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.