Longpatiënte zet mantelzorgsters in om drughandeltje over te nemen

© iStock
Redactie KW

Een 62-jarige longpatiënte is veroordeeld tot een celstraf van 30 maanden effectief voor het dealen van speed en cannabis. Tijdens ziekenhuisopnames schakelde de Brugse opvallend genoeg haar mantelzorgsters in om de drugshandel te runnen. Haar leverancier, een neef uit Lichtervelde, kreeg 37 maanden cel.

In oktober 2018 beschikten de speurders over informatie dat M.C. speed en marihuana zou verkopen vanuit haar woning in Brugge. Toen ze op 24 oktober 2019 pas ontslagen was uit het ziekenhuis, kwam de politie tussenbeide. Haar neef S.D. (57) had 50 gram speed en 6 gram cocaïne op zak. In de woning van C. vonden de speurders 62 gram cannabis en een kleine hoeveelheid speed. Ten slotte werden in het huis van D. een kilo speed en kleinere hoeveelheden ketamine, cocaïne, heroïne en cannabis aangetroffen.

De vrouw werd veroordeeld tot een effectieve celstraf van 30 maanden cel en er werd een bedrag van 19.000 euro verbeurdverklaard. Haar neef kreeg 37 maanden cel, voor hem werd een bedrag van 16.000 euro verbeurdverklaard. Drie andere beklaagden kregen celstraffen tussen 10 maanden en een jaar.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten