Kortrijkzaan moet zich laten begeleiden na partnergeweld

De beide beklaagden zaten twee tot drie maanden in voorhechtenis. © Getty Images
Redactie KW

Een 30-jarige man uit Kortrijk moet na 2,5 maanden voorhechtenis voor partnergeweld niet meer terug naar cel maar moet zich wel laten begeleiden.

De correctionele rechtbank veroordeelde de Kortrijkzaan voor herhaaldelijk partnergeweld, bedreiging van zijn ex en woonstschennis tot een celstraf van 12 maanden maar enkel de periode van de voorhechtenis is effectief. Hij werd al tien keer eerder veroordeeld voor agressie.

Op 24 november 2019 diende het slachtoffer klacht in. “Maar de terreur was al jaren bezig”, vertelde ze samen met haar advocaat aan de rechter. “Die dag vond ik eindelijk de moed om naar de politie te stappen.”

Kans op recidive

Na een beslissing dat Rocky M. ook de kinderen niet meer mocht zien, trok hij op 8 maart 2020 naar de woning van zijn ex. Hij kroop over een hek, stampte een deur in en bedreigde haar. “Zelfs de dag nadien bleef hij erbij dat hij haar om het leven zou brengen”, pleitte advocaat Thomas Vandemeulebroucke voor het slachtoffer.

Rocky M. vloog zo’n 2,5 maanden achter de tralies. Volgens een gerechtspsychiater is er een grote kans op recidive en is een strikte begeleiding nodig. Die legde de rechter ook op.

M. erkende dat hij fout is geweest. “Maar zij bedroog me met mijn beste vriend. Bovendien mocht ik de kinderen niet zien”, verdedigde hij zich. “Ik volg nu therapie, werk, zorg voor de kinderen, … Zo’n grote geweldenaar zal ik niet zijn als ze de kinderen onder mijn hoede laat. Zelfs het kind van haar zus komt op bezoek.” (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.