https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kortrijkse politie deelt 65 boetes uit aan straatracers die overlast veroorzaken en zich niet aan de coronamaatregelen houden

De daders gebruiken opgedreven wagens.© AN
De daders gebruiken opgedreven wagens.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) was het zaterdagmiddag eindelijk beu. Na weken van overlast door straatracers en zogenaamde ‘tuners’ op de parking van Kinepolis en Kortrijk Xpo, deelden ze maar liefst 65 boetes uit. “Ze houden zich niet aan de coronamaatregelen en zijn vaak onder invloed van drank en drugs”, klinkt het.

Op zaterdagmiddag 13 maart voerde de Kortrijkse politie een overlastcontrole uit op de parking van Kinepolis en Kortrijk Xpo. Daar zijn sinds kort samenkomsten van ‘tuningliefhebbers’ (mensen die hun wagen opdrijven en uitrusten met allerlei moderne snufjes zoals hele luide muziekinstallaties red.) die er komen racen en driften.

Drank en drugs

“De parking onder en aan Kinepolis en Kortrijk Xpo werden de afgelopen maand, zowel in het weekend als tijdens de week, geregeld opgeschrikt door samenscholingen van bestuurders die er met hun getunde auto’s en brullende motoren komen racen en driften. Dit gaat niet zelden gepaard met drank- en drugsgebruik ter plaatse”, laat de politie weten.

Telkens gingen de politieteams van politiezone Vlas over tot controles en werden inbreuken tegen de coronamaatregelen beboet. Dat ging vooral over het negeren van het samenscholingsverbod en de mondmaskerplicht.

Gerichte actie

Om een einde te stellen aan deze frequente overlast, beslisten de agenten om een gerichte controleactie te organiseren. Vanuit verschillende bronnen wist de politie dat heel wat ‘tuners’ op zaterdagmiddag opnieuw hadden afgesproken op deze parkings.

Toen de politiediensten ter plaatse kwamen troffen ze een grote groep aan, zonder enig respect voor het samenscholingsverbod of de mondmaskerplicht.

Enkelen van hen konden de controle ontvluchten maar het overgrote deel werd staande gehouden. Zij werden allen geïdentificeerd en gecontroleerd, net als hun voertuigen. Daarbij werd ook de drughond van Vlas ingezet.

65 boetes

In totaal werden zo’n 65 personen geverbaliseerd voor het overtreden van het samenscholingsverbod voor meer dan tien personen.

“Gezien de frequente politie-interventies en vaak grote opkomst van personen die er de coronamaatregelen negeren, blijven regelmatige controles een must. Op zaterdagavond was er opnieuw een kleinere samenscholing en volgende opnieuw een politietussenkomst . Van een bestuurder werd toen het rijbewijs ingetrokken omdat hij onder invloed was van drugs”, geeft politiewoordvoerder Thomas Detavernier nog mee.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.