Kinderverkrachter uit Brugge die vluchtte na veroordeling opgepakt

© (Foto Politie)
Redactie KW

De man uit Brugge die vorige vrijdag door het hof van beroep werd veroordeeld tot 6 jaar cel is opgepakt. Dat meldt minister Vincent Van Quickenborne op Twitter. De man wachtte zijn veroordeling niet af en vluchtte volgens een bericht op zijn Facebookpagina naar Ibiza. Maar dat klopt niet.

“Knap werk van ons Fastteam en @FastNl. De man die vrijdag veroordeeld werd tot zes jaar cel en voortvluchtig was, is opgepakt. Klein detail: hij bleek zelfs niet in Ibiza te zitten.” Deze boodschap plaatste de minister vanmorgen op Twitter. De man verbleef in Nederland, zo blijkt. Zijn uitlevering zal gevraagd worden.

De politie passeerde afgelopen weekend nog eens langs zijn woning, maar zonder succes. Hij zat bij een vriendin in Nederland, zo bleek. En van daar zou hij naar eigen zeggen de eerste vlucht richting Ibiza hebben genomen. “Lekker warm hier”, zo postte hij op zijn Facebookpagina. Op VTM Nieuws, dat hem kon spreken, zei hij dat hij niet gevlucht is. Hij wil in beroep tegen zijn veroordeling en zegt dat hij dat daar beter kan voorbereiden.

Most Wanted

Het gerecht plaatste dinsdag nog de 54-jarige Rony Van Weyenberg, die vrijdag door het Gentse hof van beroep veroordeeld wegens de verkrachting van een minderjarige tot 6 jaar gevangenisstraf en 10 jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank, op de Belgische Most Wanted-lijst geplaatst.

Rony van Weyenberg was vrijdag niet in de rechtszaal tijdens de uitspraak. “Het hof van beroep beval in het arrest op 20 mei zijn onmiddellijke aanhouding, maar de politiediensten konden hem niet meer aantreffen op zijn thuisadres. De man maakt intussen het onderwerp uit van een nationale én van een internationale seining op basis van een Europees Aanhoudingsbevel”, deelde de federale politie toen mee. (JD/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier