Jongelui riskeren celstraf voor ripdeal met alarmpistool in Oudenburg

De beklaagde hoopte op een opschorting van straf. © Getty Images
Redactie KW

Drie jongelui uit Oudenburg en Oostende riskeren achttien maanden cel voor een brutale afpersing. Onder bedreiging met een alarmpistool maakten ze hun slachtoffer 90 euro en wat cannabis afhandig.

Op 27 december vorig jaar spraken K.V. (26) en B.V. (19) uit Oudenburg en J.D. (27) uit Oostende met het slachtoffer af in Oudenburg. Ze plaatsten een alarmpistool tegen het hoofd van het slachtoffer, zelf een drugsdealer, en maakten hem 90 euro, een gsm en een kleine hoeveelheid cannabis afhandig. Ze gaven hem ook enkele rake klappen.

De procureur vroeg vrijdag 18 maanden cel voor de drie. De verdediging benadrukte dat het slachtoffer zelf geen doetje was. “Mijn cliënt wou enkel zijn 90 euro terug”, stelde de advocaat van J.D. “Kort na die ripdeal gaf het slachtoffer trouwens zelf opdracht voor een strafexpeditie tegen deze jongelui.”

De advocaten van K.V. en J.D. drongen aan op een voorwaardelijke straf. B.V. kwam niet opdagen voor zijn proces. De Brugse strafrechtbank doet uitspraak op 16 oktober. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.