Proces over moord op Sara Laeremans gaat voort na operatie beschuldigde Inge Manderick uit Izegem

Glenn M. en Sara Laeremans op het moment van hun huwelijk in 2014.© FM
Glenn M. en Sara Laeremans op het moment van hun huwelijk in 2014.© FM

Het proces over de moord op Sara Laeremans (21) uit Geel wordt voortgezet. Het werd tien dagen geleden stilgelegd omdat beschuldigde Inge Manderick (49) uit Izegem een operatie moest ondergaan en haar advocaat haar niet wenste te vertegenwoordigen. Vandaag, maandag 21 juni, is ze opnieuw op post en wordt voortgegaan met het getuigenverhoor.

Inge Manderick staat samen met haar ex-man Patrice Meesseman (54) en haar zoon Glenn Meesseman (29) terecht voor de moord op Sara Laeremans. Zij werd in de nacht van 21 op 22 oktober 2017 gewurgd in haar appartement aan het Brigandshof in Geel. Het slachtoffer leefde met haar ex-schoonfamilie in onmin over de verblijfsregeling van de kinderen. De beschuldigden zouden samen beslist hebben om haar te doden, zodat de kinderen bij hen konden zijn.

Zus van Glenn komt aan het woord

Maandag komt de moeder van het slachtoffer getuigen. Ook de zus van Glenn en dochter van Inge en Patrice komt aan het woord. Het was haar verklaring die het onderzoek in een stroomversnelling had gebracht. Zij vertelde de politie in juli 2018 dat haar ouders en haar broer Sara dood wilden om de kinderen definitief terug te krijgen.

Kort na de feiten hadden Glenn en haar vader verteld dat ze met de trein naar Geel waren gereden. Glenn had Sara een messteek in de buik gegeven, waarna Patrice een dweil op haar mond zou hebben geduwd tot ze niet meer ademde. Haar moeder was met de kinderen in Izegem gebleven om hen een alibi te verschaffen.

Maanden gezwegen

De zus had maanden gezwegen, omdat haar moeder en broer haar bedreigd hadden. Tot op het moment van haar verklaring hadden de beschuldigden iedere betrokkenheid bij de moord ontkend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier