Moordenaar van Sharon Gruwez moet naar de cel

foto LK
Redactie KW

Davy Kesteman, de 32-jarige Poperingenaar die 23 jaar cel kreeg voor de moord op Sharon Gruwez (22) uit Boezinge, zal zich binnenkort bij de gevangenis in Brugge moeten aanmelden. De man tekende geen cassatieberoep aan tegen zijn veroordeling. Dat bevestigen zijn advocaten.

Op 15 oktober werd Davy Kesteman uit Poperinge veroordeeld tot 23 jaar cel voor de moord op zijn ex-vriendin Sharon Gruwez. In de nacht van 31 oktober op 1 november 2018 reed hij met zijn BMW aan 191 kilometer per uur tegen een geparkeerde schoolbus in Oostvleteren. Sharon Gruwez, die naast hem zat, werd uit de wagen gekatapulteerd en overleed ter plaatse. Davy Kesteman kwam er zonder veel erg van af. De bestuurder hield tot op het proces vol dat het om een ongeval ging, maar de assisenjury zag dat anders. Volgens de twaalf gezworenen was het wel degelijk de bedoeling van Kesteman om zijn ex-vriendin te vermoorden door zijn wagen opzettelijk te laten crashen. Na een vrij kort beraad gaven ze hem daarom ook 23 jaar cel.

Davy Kesteman zat zijn voorhechtenis grotendeels uit via elektronisch toezicht. Met een enkelband om kon hij zo bij zijn moeder in Poperinge blijven wonen. Ook na het arrest werd hij niet meteen aangehouden. Dat zorgde voor wrevel bij de nabestaanden van Sharon en bij mensen die kwamen getuigen op het proces. Pas na het verlopen van de termijn om cassatieberoep aan te tekenen, zou er duidelijkheid komen. Nu die termijn verstreken is en Davy Kesteman volgens zijn advocaten geen cassatieberoep heeft aangetekend, zal hij binnenkort zijn gevangenisbriefje krijgen. Daarop staat wanneer hij zich moet aanmelden in de gevangenis. Normaliter is dat een kwestie van dagen. Biedt Davy Kesteman zich niet spontaan aan, dan krijgt de politie de opdracht om hem manu militari naar het Penitentiair Centrum in Brugge over te brengen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.