Jury samengesteld voor assisenproces over dood van Sofie Muylle (27)

foto LK
foto LK
Redactie KW

In de Brugse rechtbank wordt dinsdagmiddag de jury samengesteld die zal moeten oordelen over Alexandru Caliniuc. De 27-jarige Roemeen wordt verdacht van de moord op de Roeselaarse Sofie Muylle in januari 2017 in Knokke. Het proces start maandag.

Alexandru Caliniuc riskeert een levenslange gevangenisstraf voor de moord op Sofie Muylle. De Roeselaarse werd op 22 januari 2017 levenloos aangetroffen onder een staketsel op het strand in Knokke. Uit het onderzoek bleek dat ze om het leven kwam door onderkoeling, mogelijk in combinatie met smoring in het zand, en dat ze verkracht werd. Na een intensieve zoektocht kon de politie een vermoedelijke dader vatten: de 27-jarige Alexandru Caliniuc.

De man werd uitgeleverd vanuit zijn thuisland, waarnaar hij drie maanden na de feiten vluchtte. Sinds zijn overlevering zit de man in de cel. Hij geeft toe dat hij seks had met Sofie Muylle zonder haar toestemming, maar blijft ontkennen dat hij haar moedwillig doodde. Naast moord staat de man ook terecht voor verkrachting met foltering van een gebrekkig persoon. De maximumstraf voor die kwalificatie is dertig jaar.

Dinsdagmiddag wordt de jury voor het assisenproces samengesteld. Die twaalf gezworenen zullen zich vanaf volgende week over het dossier buigen. Maandag zal voorzitter Willem De Pauw de beschuldigde ondervragen. Het arrest is voorzien voor ten vroegste woensdag 26 mei. Opvallend: bij de samenstelling van de jury was ook Stan Muylle, de broer van het slachtoffer aanwezig. De man nam plaats achterin de zaal en kreeg begeleiding van Slachtofferhulp.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.