“Heel gratuit dat KOG Stasegem de schuld voor inbraken op de stad steekt”

Links voorzitter Reginald Herpoel, rechts ondervoorzitter Chris Vanheuverbeke van KOG Stasegem. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Reginald Herpoel, voorzitter van voetbalclub KOG Stasegem, haalde twee maanden geleden na een reeks inbraken uit naar het stadsbestuur. Volgens hem werden toen beloftes gemaakt. “Maar voorlopig is er nog altijd niets veranderd”, zucht hij.

In de nacht van 12 op 13 mei werd voor de zesde keer in amper drie maanden tijd ingebroken in de kantine van voetbalclub KOG Stasegem. De dieven gingen aan de haal met bakken drank en twee televisieschermen. De club vroeg toen maatregelen aan het stadsbestuur om de toegang tot een fietspad te beperken.

“Het gaat om een fietspad achter de kantine dat aangelegd werd voor de schoolgaande jeugd. Daardoor heeft iedereen – zelfs met een auto – vrije toegang tot vlakbij de kantine. Ik vroeg al enkele keren om er een poort of minstens een paaltje te zetten, maar kreeg nog geen gehoor. Ik voel me stiefmoederlijk behandeld”, zegt Reginald Herpoel. “De stad kreeg alle faciliteiten om dat pad aan te leggen: met een bulldozer doorrijden op het plein, afsluitingen en vuil en oud groen weghalen, enzovoort. Het resultaat: het terrein is groen, de bomen en aanplantingen zijn groen, alle afsluitingen zijn groen. De stad heeft het licht op groen gezet om criminaliteit in de hand te werken.” De voorzitter stuurde ook een persoonlijke mail naar burgemeester Alain Top (SP.A). Intussen loop de schade op tot 7.000 euro.

De inbraken werden besproken op de gemeenteraadszitting van 18 mei. Het was oppositieraadslid Rik Vandenabeele (Vlaams Belang) die de zaak aankaartte. “Er werd recent voor de zesde keer ingebroken in OG Stasegem. Wat zal de stad hier aan doen?”, vroeg hij. “Voorzitter Herpoel heeft na de inbraken via verschillende kanalen de stad met de vinger gewezen. Er werd ook camerabewaking gevraagd”, stelt Dominique Windels als schepen van Sport (sp.a).

“Paaltjes zijn een optie maar niet zonder gevaar voor fietsers” – Tijs Naert, schepen van Mobiliteit

“Ik vind het heel gratuit dat het bestuur van OG Stasegem de schuld op de stad steekt, en op de mooie vernieuwingswerken die daar gebeurd zijn. Ze vroegen zelf een toegang waar ze met de auto op konden tot aan de kantine om hun materiaal te laden en te lossen en nu steken ze de schuld op de stad omdat er auto’s tot aan de kantine kunnen. Ik stel voor dat we het wegje versperren en daar paaltjes zetten.” Tijs Naert is de bevoegde schepen wat omgevingswerken betreft, waar het voet- en fietspad onder valt. “Ik sluit mij aan bij schepen Dominique Windels: ik vind het niet oké dat we met de vinger gewezen worden. Paaltjes zijn een optie maar niet zonder gevaar voor de fietsers.” Wordt vervolgd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.