Harmonie Moorsele zoekt gestolen instrumenten

Wie de gestolen instrumenten spot, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie of met de voorzitter van de harmonie. © CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Afgelopen weekend braken onbekenden in in het lokaal van de harmonie van Moorsele. Ze gingen er aan de haal met vier blaasinstrumenten, goed voor een waarde van 12.000 euro. Een mokerslag voor zowel voorzitter als leden maar toch bleven ze niet bij de pakken zitten. “Het zijn geen zaken die je zomaar even kan verkopen. We hopen dus via sociale media toch nog ons materiaal terug te vinden”, klinkt het bij voorzitter Pieter Viane.

Het waren wandelaars die dit weekend alarm sloegen. “Ik kreeg zondag een telefoontje van mensen die hadden opgemerkt dat de deur van ons lokaal open stond”, vertelt Pieter. “Door de coronacrisis liggen onze activiteiten stil en dus ligt ons lokaal, een ruimte in OC De Brouwerij, er verlaten bij. Nog tijdens het telefoontje besefte ik dat we waarschijnlijk ongewenst bezoek hadden gekregen, een vermoeden dat al snel werd bevestigd.”

Zowel het lokaal van de harmonie als de kelderruimte kregen bezoek en de dieven vertrokken niet met lege handen. “Ze gingen aan de haal met vier blaasinstrumenten”, gaat Pieter verder. “Een bariton sax, twee bastuba’s en een trombone verdwenen, goed voor een totale waarde van 12.000 euro. Het zijn uitzonderlijke objecten die je maar zeer zeldzaam tweedehands terug zal vinden.”

Sociale media

“De politie kwam ter plaatse en liet de instrumenten reeds seinen. Al leggen we vooral onze hoop in de kracht van de sociale media. Als de instrumenten voor eigen gebruik werden gestolen, dan gaan die ooit ergens wel in een of andere vereniging opduiken.”

“Werden ze gestolen om te verkopen, dan gaan ze uiteindelijk op een of andere site verschijnen of zullen ze bij een vakhandelaar worden aangeboden. Dan volstaat het om ons te bellen en we komen meteen langs. Natuurlijk hopen we dat het ‘worst case’-scenario, waarin de instrumenten verdwijnen naar het buitenland, geen werkelijkheid wordt.”

Steunactie

Naast een zoektocht op het internet lanceerde de harmonie ook al een steunactie via het Trooper platform. “Wanneer mensen online een aankoop plaatsen, bij enkele grote spelers, kunnen ze inloggen via een gepersonaliseerde link”, sluit Pieter af. “Op die manier krijgen we een klein percentage van iedere aankoop die dan wordt geplaatst. Indien we de instrumenten niet terugvinden, dan zullen we op die manier proberen genoeg fondsen te verzamelen om uiteindelijk nieuw materiaal aan te kopen.”

Wie tips heeft over de verdwenen instrumenten kan contact opnemen met de politie of met de voorzitter van de harmonie op het nummer 0486 33 88 17.

Wie de vereniging een duwtje in de rug wil geven, kan hiervoor terecht op het Trooper platform: www.trooper.be/nl/trooperverenigingen/khc

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier