Grote politiemacht aan station Kortemark… voor reiziger ‘met bommen’

Redactie KW

Bizarre feiten aan het station van Kortemark dinsdagmiddag. Een reiziger belde in paniek de hulpdiensten en meldde ‘met 100% zekerheid een vrouw gezien te hebben met bommen.’ Dat bleken uiteindelijk… luidsprekers te zijn.

Flinke opschudding op de trein komende vanuit De Panne richting Antwerpen dinsdagmiddag. Even voor 16 uur belde een alerte reiziger de hulpdiensten in paniek op. Die meldde dat hij een vrouw op de trein zag zitten met een tas waaruit elektriciteitskabels zaten. De melder was er 100% van overtuigd dat het om een bom in een oude tas ging. De hulpdiensten namen uiteraard geen enkel risico. Ook de NMBS werd verwittigd waarna de overwegen in groot alarm gingen. Het eerstvolgende station nadat de melding kwam bleek die van Kortemark te zijn. De politie ging er massaal op af. Er zou ook een politiehelikopter de lucht in gestuurd zijn, maar dat kon niet bevestigd worden.

Vlak nadat de trein was aangekomen werd een grote sweeping gedaan in de wagons. De verdachte vrouw en haar tas werden snel gevonden en beiden werden van het treinstel gebracht. Maar even snel als de paniek was ontstaan ging die ook weer liggen. Bij een controle van de tas bleek er iets heel onschuldigs in te zitten. Het ging namelijk… om twee oude luidsprekers van een computer waaraan nog draden hingen. Totaal onschuldig dus. Het incident werd door de politie snel afgesloten. De trein richting Antwerpen kon uiteindelijk met een klein uurtje vertraging toch vertrekken. De politie verwittigde ook het parket van Brugge. “Er werd uiteraard geen enkel risico genomen bij dergelijke melding”, zegt procureur Katlijn De Wispelaere. “Maar al snel bleek het totaal onschuldig te zijn. Die vrouw mocht dan ook uiteraard meteen beschikken. Ze liep wellicht een flinke schrik op maar heeft nu wel een sterk verhaal om op kerstavond te delen met de beperkte bubbel.” Aan het station ontstond grote commotie maar dat was dus voor niets nodig.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.