Gouverneur Decaluwé waarschuwt voor tekort politiepersoneel op netwerkavond PZ Westkust

Op de netwerkavond van politiezone Westkust waarschuwde gouverneur Carl Decaluwé voor het tekort bij het politiepersoneel. “Vorig jaar kon de politie al minder acties uitvoeren,” zei hij.

Korpschef Nicholas Paelinck, burgemeesters Marc Vanden Bussche (Koksijde), Bram Degrieck (De Panne) en Geert Vanden Broucke (Nieuwpoort). (foto MVO)

Op de netwerkavond van politiezone Westkust waren naast de lokale en federale kopstukken van de politie, ook magistraten, hulpverleners, vertegenwoordigers van de Franse politie en ondernemers aanwezig. Onder anderen kersvers procureur Filiep Jodts, commissaris-generaal Marc De Mesmaeker van de federale politie lieten zich zien in Koksijde.

Niet zonder trots benadrukte de Koksijdse burgemeester Marc Vanden Bussche nog maar eens de spectaculaire daling van de criminaliteit sedert de eeuwwisseling: de misdaad halveerde er in de voorbije twintig jaar.

Asielzoekers

Gouverneur Decaluwé waarschuwde echter dat alle politiezones met een personeelstekort kampen. PZ Westkust zal het nu zeker niet makkelijker krijgen als Koksijde er nog eens 300 asielzoekers bij krijgt.

“Vorig jaar hebben de politiemensen door het personeelstekort al minder acties uitgevoerd“, zei de gouverneur. Hij pleitte er voor om politie en brandweer in één zone te laten samenwerken. “Dat zal de veiligheid en efficiëntie ten goede komen.” Hij verwees naar het initiatief van burgemeester Jean-Marie Dedecker van Middelkerke die de stap zette om samen te werken met PZ Westkust.

Brussel bellen

“Om de veiligheid en de efficiëntie in onze politiezones te garanderen, zullen we indien nodig samen knokken om belangrijke dossiers erdoor te krijgen in Brussel en zullen we daar aan de juiste bel trekken om steun te krijgen”, zei de gouverneur nog. (MVO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.