https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Weerspannige vrouw wil inrijden op douanier in Oostkamp: vier maanden cel

Redactie KW

Een 30-jarige vrouw uit Menen heeft in de Brugse rechtbank vier maanden cel gekregen voor gewapende weerspannigheid.

Op 14 augustus vorig jaar werd de nummerplaat van de wagen van A.P. door een camera gescand aan de afrit van de autosnelweg in Oostkamp. Omdat de vrouw nog openstaande boetes had, werd haar wagen staande gehouden aan een controlepost van de douane in de A. Rodenbachstraat. De vrouw stapte uit en er ontstond een hevige discussie waarbij de vrouw opnieuw in haar wagen stapte.

“Toen de beklaagde gevraagd werd om uit te stappen, reed ze twee meter achteruit”, verduidelijkte de procureur. “Een douanier die zag hoe zij haar wagen in eerste versnelling plaatste, trok zijn wapen en richtte die op de auto. Hij vreesde immers voor zijn leven.” Pas toen A.P. het pistool zag, zette ze de motor opnieuw uit.

Volgens haar advocaat Maarten Willaert was A.P. niet van plan om op de douaniers in te rijden. “Door haar strafverleden heeft mijn cliënte een zekere afkeer van agenten”, stelde meester Willaert. “Ze voelde zich bedreigd en is daarom weer in haar wagen gestapt. In een reflex bracht ze haar wagen opnieuw in beweging, maar ze wou die zeker niet gebruiken als wapen. Ze wou enkel vertrekken. Het was een paniekreactie.”

Meester Willaert vroeg de rechter om mildheid. “Ze heeft haar turbulente verleden achter zich gelaten en doet er alles aan om haar leven terug op de rails te krijgen”, stelde hij. De rechter oordeelde dat er wel degelijk sprake was van gewapende weerspannigheid en gaf de vrouw vier maanden cel. Weliswaar twee minder dan door het parket gevraagd. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten