https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Weerspannige Oostendse (21) die zich uitgaf voor agent riskeert 100 uur werkstraf

Redactie KW

Een 21-jarige vrouw uit Oostende riskeert in de Brugse rechtbank 100 uur werkstraf voor weerspannigheid, slagen en aanmatiging van een openbaar ambt.

Op 25 april plaatste de Oostendse politie in de Frère Orbanstraat een wagen aan de kant wegens onaangepaste snelheid. De twee vrouwelijke passagiers stapten meteen uit, maar de agenten maanden hen aan om terug in de wagen plaats te nemen. Daar had S.H. evenwel geen oren naar. “De beklaagde slingerde verwijten naar het hoofd van de agenten en beweerde zelf bij de politie te werken”, verduidelijkte de procureur. “Verder loog ze ook dat haar broer hoofdcommissaris is.”

De situatie escaleerde waarop de agenten de jonge vrouw meenamen naar de combi. S.H. verzette zich en sloeg wild om zich heen. Ze schopte ook tegen de benen van een van de agenten. S.H. kwam zich zonder advocaat verantwoorden. “Ik was dronken”, zei ze. “Maar ik heb geen geweld gebruikt of mij uitgegeven voor agent. Het zijn zij die mij hardhandig tegen een garagepoort duwden.” De uitspraak volgt op 21 oktober. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.