Voetballende jongeren mikken op politiecamera en staan te wildplassen, maar zijn in beeld

Redactie KW

De prijs voor de slimste, die zullen vier voetballende jongeren uit Nieuwpoort wellicht niet krijgen. De politie zag hen woensdagavond rond 21.15 uur live bezig op beelden van openbare bewakingscamera’s in de Albert I-laan, toen ze op straat aan het voetballen waren en er niet beter op vonden om de bewakingscamera als doelwit te gebruiken.

Volgens de politie had het viertal eerder al de bal tegen een voertuig geschopt. De politie besloot dan maar ter plaatse te gaan en zag intussen ook hoe een van hen aan het wildplassen was. Volgens de politie raakten uiteindelijk noch de camera noch het voertuig beschadigd. Een van de jongeren kreeg wel een proces-verbaal voor wildplassen.

Dat de bewakingscamera’s nuttig zijn, werd een uur eerder ook al bewezen in De Panne. Daar werd een man (49) opgepakt nadat te zien was hoe hij op straat amper nog op zijn benen kon staan. Hij werd opgepakt voor openbare dronkenschap en mocht zijn roes gaan uitslapen in de cel. Hij gedroeg zich bovendien nog licht weerspannig.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier