Vandalen vernielen meerdere wagens van Delabie Motors in Marke: “Waarschijnlijk pubers”

Delabie Motors zit met duizenden euro’s aan schade aan hun auto’s.© CLL
Delabie Motors zit met duizenden euro’s aan schade aan hun auto’s.© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Maandagnamiddag kregen de zaakvoerders van Delabie Motors in Marke een bittere pil te slikken. Vandalen gingen er volledig los op enkele van hun voertuigen. De schade bedraagt duizenden euro’s en van de daders ontbreekt elk spoor. De eigenaars zijn ondertussen zelf aan een zoektocht begonnen.

Bert Delabie zucht wanneer hij spreekt over de schade die de vandalen hebben veroorzaakt. “We hebben het zelf pas maandag in de late namiddag, rond 17 uur, ontdekt maar we denken dat ze tussen 14 en 15 uur aan de slag zijn geweest”, klinkt het.

“Onze garage ligt in de Hellestraat maar om de baan wat te ontlasten hebben we ook een kleine parking in de Kardinaalstraat. Daar plaatsen we onze oudere occasiewagens maar de plaats ligt natuurlijk wel wat afgelegen. Daar hebben een paar onbekenden misbruik van gemaakt om op niet minder dan vier van onze wagens hun frustraties bot te vieren.”

Voetafdrukken

Driest, schaamteloos en scrupuleus, Bert weet niet welke uitdrukking er best van al past bij de vandalenstreek. “Spiegels afgestampt, ramen ingeklopt, op de daken staan springen en zelfs een brandblusser compleet leeg gespoten in een wagen. Door hun actie zitten we nu met duizenden euro’s aan schade opgezadeld en één wagen is zelfs compleet onverkoopbaar geworden” gaat hij verder.

“Samen met mijn vrouw zijn we zelf aan een buurtonderzoek begonnen” – Bert Delabie

“We hebben er geen idee van wie achter deze daden zit maar we denken dat dit het werk is van pubers. Ze spoten eerst een brandblusser leeg en sprongen dan op de wagens, waardoor we overal voetafdrukken zagen. Sportschoenen van Nike in een maat 37-38? Dat lijkt me niet echt de afdruk van een volwassen persoon.”

Getuigen

De politie kwam ter plaatse en deed de nodige vaststellingen, al is Bert niet van plan zich zomaar te laten kennen. “Samen met mijn vrouw zijn we ondertussen zelf aan een soort van buurtonderzoek begonnen” sluit hij af.

“We zijn gaan aankloppen bij alle buren en gaan op zoek naar mensen die iets zouden hebben gezien. Wie getuige was van de feiten mag zich dan ook altijd hier komen aanmelden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier