https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Slachtoffer dronkenmansruzie bespuwt hulpvaardige agenten op dijk in De Haan: tien maanden cel

Redactie KW

Een Blankenbergenaar heeft in de Brugs rechtbank tien maanden cel gekregen voor geweld tegen de politie. De man spuwde en schopte naar agenten, die hem nochtans kwamen helpen.

Op 16 augustus vorig jaar liep een dronkenmansruzie tussen N.B. (29) uit De Haan en J.W. (30) uit Blankenberge zwaar uit de hand. Op de dijk in De Haan gingen de twee mannen met elkaar op de vuist. De politie kwam ter plaatse en stelde vast hoe N.B. bovenop zijn rivaal zat. “Hij gaf hem vier vuistslagen en twee kopstoten”, verduidelijkte de procureur.

De politie kwam J.W. ter hulp maar die ging compleet door het lint. De man bespuwde de agenten en schopte een vrouwelijke inspecteur tegen het linkerbeen. Hij had bij een eerdere veroordeling nochtans een alcohol- en drugsverbod gekregen. “Maar dat haalde duidelijk niets uit”, besloot de procureur.

J.W. kreeg vrijdag tien maanden cel. N.B., die eerder al eens acht maanden cel kreeg voor een vechtpartij, werd veroordeeld tot zes maanden cel. De mannen stuurden hun kant naar het proces. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.