Rechter mild voor man die masturbeerde op pechstrook autosnelweg in Torhout

Redactie KW

Een 32-jarige Bruggeling heeft van de rechter een maand celstraf met uitstel gekregen wegens openbare zedenschennis.

Op 1 augustus vorig jaar besloot T.V. de hand aan zichzelf te slaan in zijn wagen op de pechstrook langs de E403 in Torhout. Een ploeg van de wegpolitie kon hem “op heterdaad” betrappen en gaf hem een proces-verbaal. De man verklaarde dat hij antidepressiva en hiv-remmers innam en hierdoor met plotse erecties kampte. Naar eigen zeggen voelde hij “een plotse drang om daar iets aan te doen”.

T.V. kreeg een minnelijke schikking gepresenteerd, maar omdat hij die niet betaalde werd hij voor de Brugse rechtbank gedaagd. De procureur vroeg drie maanden celstraf met uitstel. “Ik kon die boete niet betalen omdat ik ze kwijt was”, verklaarde V. “Ze ging in vlammen op toen mijn wagen in brand vloog na een ongeval.” De feiten zelf gaf hij ruiterlijk toe. “Mijn arts heeft intussen mijn medicatie aangepast. Dit zal nooit meer gebeuren.”

De rechter noemde de uitleg van T.V. over zijn iets te enthousiaste jongeheer “niet geheel ongeloofwaardig” en hield voorts ook rekening met zijn gunstig strafverleden. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier