Politie voert onderzoek naar verkeersagressie tegen postbode in Roeselare: stuur een kaartje om hem te steunen

Het voorval van verkeersagressie gebeurde aan de rotonde bij de Brugsesteenweg met de Wijnendalestraat in Roeselare. © Google Maps & JDK
Camille Jonckheere

Een postbode zou vorige week woensdag het slachtoffer geworden zijn van verkeersagressie in Roeselare. Het voorval gebeurde aan de rotonde van de Brugsesteenweg met de Wijnendalestraat. De politie heeft het kader van het onderzoek de twee verdachten verhoord, maar die ontkennen dat er klappen werden uitgedeeld. De postbode in kwestie zou een hersenschudding opgelopen hebben. Een kennis van hem doet nu een oproep om hem kaartjes op te sturen om hem een hart onder de riem te steken.

Vorige week woensdag vond er in Roeselare aan de rotonde van Brugsesteenweg met de Wijnendalestraat een geval van verkeersagressie plaats. Twee personen zouden op de rotonde uit hun auto gestapt zijn en de postbode van het postbusje dat op de rotonde wilde oprijden enkele klappen verkocht hebben. Volgens de partner van de postbode zou de man een hersenschudding hebben met kleine bloedingen in het hoofd en hevige nekpijn.

Verder onderzoek

De politie kon al verklaringen afnemen van de betrokken partijen van het geval van verkeersagressie. “De postbode heeft ons verteld dat de auto op de rotonde stopte en aanstalten maakte om hem te laten oprijden, die hij dan uiteindelijk ook gebruikte. Daarop zouden er twee personen uit de auto gestopt zijn en hem geslagen hebben op de rotonde”, zegt Carl Vyncke, woordvoerder van politiezone RIHO.

“De twee verdachten en de postbode zelf werden verhoord, maar hun verhaal spreekt elkaar tegen”

De twee verdachten uit de auto werden ondertussen geïdentificeerd door de politie. “We hebben hen ook al verhoord en het is op dit moment woord tegen woord. Volgens hun kant van het verhaal zouden zij de man zelf alleen maar geduwd hebben, omdat hij hen de weg wilde afsnijden en het rondpunt wilde oprijden terwijl hij voorrang moest beleden. Ze ontkennen dat ze hem geslagen hebben. Het onderzoek is nog lopende. We zullen nog kijken naar camerabeelden, getuigenissen en de mogelijke verwondingen om de zaak verder te helpen. Daarna wordt de kwestie doorverwezen bij het parket”, besluit Vyncke.

Kaartjes versturen

Een kennis van de postbode doet nu een oproep om hem een kaartje op te sturen. Zo wil ze hem een hart onder de riem steken. “Van kleins af aan was hij kind aan huis bij ons. Hij was de beste vriend van mijn zoon, die helaas 9 jaar geleden overleden is. Zij waren als broers voor elkaar. Sindsdien is hij voor mijn man en ik een tweede zoon geworden. Hij helpt ons altijd bij van alles en nog wat”, vertelt Viviane Salembier uit Kortemark.

“Hij is een erg lieve en warme man die meeleeft met zijn medemens”

“Toen we het nieuws vorige week hoorden, waren we in shock. Het lijkt altijd een ‘ver van jouw bed show’ tot het plots gebeurt met iemand die je kent. Helaas konden we hem nog niet bezoeken, dat is nog te vermoeiend voor hem. Hij is heel duizelig, heeft veel last van hoofdpijn en is ook erg moe. Dit zal sowieso voor hem een trauma zijn. Zoiets zwaar kan je niet zomaar aan de kant zetten.”

Daarom wil ze de postbode en zin gezin steunen met een positieve boodschap. “Onze oproep is om hem een positief kaartje te sturen. Om hen zelf hiermee niet direct te belasten, mogen de kaarten naar ons gericht worden, zo kunnen wij het hen doorgeven. Hij is een warme man, die altijd meeleeft met zijn medemens. Hij doet zijn job met veel plezier en staat altijd klaar om in de bres te springen voor anderen. Nu mag dat ook eens omgekeerd”, besluit Viviane.

De kaarten kunnen verstuurd worden naar de Vlaschaardweg 6 in Kortemark (8610), gericht aan Viviane Salembier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier