https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Poetsvrouw die liefdesrivale aanviel met mes en hamer wordt mogelijk geïnterneerd

Redactie KW

De poetsvrouw uit Koekelare die in september vorig jaar haar liefdesrivale met een mes en een hamer aanviel, wordt mogelijk geïnterneerd. Het parket vroeg dat alleszins vrijdagmorgen aan de raadkamer. Haar advocaat hoopt dat de zaak alsnog voor de rechtbank kan komen. “Volgens ons lijdt ze niet aan een geestesstoornis”, zegt hij.

Mogelijk komt er geen proces tegen de 44-jarige Sandra V. uit Koekelare. De poetsvrouw wordt nochtans verdacht van moordpoging op haar liefdesrivale. Het parket vraagt echter om de vrouw te interneren, zodat er van een proces geen sprake zou zijn. Volgens de psychiaters kampt de vrouw namelijk met copingsproblemen en is er sprake van een geestesstoornis. Haar advocaat Bram Elyn stelde een tegenexpert aan en verzet zich tegen de internering. “Onze expert stelde dezelfde problematiek vast. Maar volgens hem is zij niet ontoerekeningsvatbaar en is een internering dus geen oplossing.”

De feiten dateren van 30 september 2020. Sandra V. reed toen nog voor haar werk vanuit Koekelare naar de Karel de Stoutelaan in de Brugse wijk Kristus Koning. Daar ging de moeder van vier kinderen op zoek naar haar liefdesrivale Kelly J. (38). Die laatste was recent een relatie begonnen met de ex-partner van de eerste. In het appartementsgebouw kregen de twee vrouwen het aan de stok. En daarbij haalde Sandra V. stevig uit. Ze deelde enkele messteken uit aan het slachtoffer en sloeg haar met een hamer op het hoofd. Kelly J. werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleefde de aanval uiteindelijk.

Sandra V. vluchtte weg en ging zelfs gewoon werken. Daar kon de politie haar kort nadien oppakken. De psychiaters stelden vast dat ze op het moment van de feiten ontoerekeningsvatbaar was. De vraag is nu of ze nog steeds in die toestand verkeert. Het feit dat het parket de internering vorderde, geeft aan dat men er daar wel van uit gaat.

“Maar die vrouw voedde vier kinderen alleen op. Drie daarvan hadden speciale hulp nodig”, zegt haar advocaat Bram Elyn. “Ze heeft die feiten gepleegd omdat haar emmertje inderdaad helemaal was overgelopen. En ze heeft effectief problemen om met bepaalde zaken om te gaan. Maar volgens ons is iedereen er meer bij gebaat als zij op bepaalde vlakken in het leven gewoon goed begeleid zou worden.”

De zaak kwam vrijdagmorgen opnieuw voor de raadkamer in Brugge. Binnen twee weken zal die een uitspraak doen en zal er beslist worden of Sandra V. geïnterneerd wordt of naar de correctionele rechtbank doorverwezen wordt op verdenking van moordpoging. Dat zal dan net geen jaar na de feiten zijn. (TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten