Oostkampenaar die met pistool in richting ex-vriendin vuurde riskeert vijf jaar cel wegens poging tot moord

Redactie KW

Een 36-jarige Oostkampenaar riskeert voor de Brugse strafrechtbank vijf jaar effectieve celstraf voor poging tot moord op zijn ex-vriendin. Bart K. vuurde in Zedelgem met een pistool naar de woning van het slachtoffer, maar ontkent dat hij haar wou raken.

Gewapend met een pistool en een mes trok Bart K. op 5 april 2020 naar de woning van het slachtoffer, met wie hij een tweetal jaar een knipperlichtrelatie had gehad. De vrouw trof hem huilend aan op de dorpel en ging met hem in gesprek. Maar toen de nieuwe vriend van de vrouw naar buiten kwam sloeg de sfeer om. K. stuurde de man naar binnen en laadde onheilspellend zijn pistool. “Zo gaat het niet goed komen”, zei hij.

De Oostkampenaar vuurde een kogel in de voorgevel van de Zedelgemse woning. Volgens het parket mikte K. op zijn ex-partner. “Dit had dan ook heel veel erger kunnen aflopen”, aldus procureur Yves Segaert-Vanden Bussche, die de feiten als moordpoging bestempelde.

Afschrikken

K., die na de schietpartij een korte tijd in voorhechtenis zat, ontkent evenwel met klem dat hij zijn ex wou doden. “Dit waren bedreigingen”, pleitte zijn advocaat Jorn Verminck. “Mijn cliënt had die wapens mee als afschrikmiddel. Met dat schot wou hij zijn woorden kracht bijzetten. Hij ontkent dat hij in haar richting schoot en is het gewoon om met wapens om te gaan. Hij was lid van een schietclub.”

Volgens Verminck ging K. door een moeilijke periode na het overlijden van zijn vader. “Hij zat ook een halfjaar onterecht in de cel op verdenking van brandstichting”, ging hij verder. “Mijn cliënt houdt zich nu aan het contactverbod en zal nooit meer een vuurwapen hanteren. Hopelijk kan een voorwaardelijke straf volstaan.”

Bart K. kreeg op het laatste woord. “Ik heb een grote fout begaan”, sprak hij. “Maar nu volg ik therapie.” De rechter doet uitspraak op 3 oktober. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.