“Misplaatste grap”: twintiger bedreigt jongen (15) met airsoftwapen aan bushalte en riskeert nu celstraf

Foto ter illustratie. © Unsplash
Redactie KW

Een 25-jarige Middelkerkenaar ontkent voor de Brugse rechtbank met klem dat hij slechte bedoelingen had toen hij aan een bushalte een 15-jarige jongen bedreigde met een airsoftpistool. “Het was een misplaatste grap”, stelde zijn advocaat.

Op 13 maart was het slachtoffer getuige van een ruzie tussen beklaagde J.M. en een andere man aan een bushalte in Middelkerke. J.M. riep de 15-jarige jongen bij zich en haalde plots een airsoftwapen uit zijn jas. “Hij duwde het wapen tegen de arm van het slachtoffer”, verduidelijkte de procureur. “Hij bleef maar duwen maar wandelde uiteindelijk weg.”

Met het pistool nog in zijn handen stapte J.M. vervolgens een nabijgelegen café binnen. De politie trof het luchtdrukwapen aan tijdens een huiszoeking. J.M. beweerde dat hij dit gewonnen had op de kermis en enkel gebruikte om in zijn tuin naar blikjes te schieten. Maar door zijn overmatig alcoholverbruik herinnerde hij zich naar eigen zeggen niets meer.

De procureur vroeg dinsdag tien maanden effectieve celstraf voor J.M., die in oktober vorig jaar nog een werkstraf kreeg voor opzettelijke slagen en verwondingen. De verdediging vroeg opnieuw een werkstraf. “Het was enkel een misplaatste grap”, pleitte advocate Axelle Peel. “Mijn cliënt had enkele pilsjes te veel op en had dat wapen zonder nadenken in zijn jas gestopt.”

J.M. zelf benadrukte dat hij geen slechte bedoelingen had. “Al weet ik er wel het fijne niet maar van”, stelde hij. De uitspraak volgt 18 juni. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier