Man wil wraak nemen op buurman en overgiet politieagent die hem betrapte met benzine: 16 maanden cel gevraagd

Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Een 29-jarige man uit Wevelgem richtte zware beschadigingen aan bij het appartement van zijn buurman, overgoot een agent met benzine en zwaaide met een zwaard in hun richting. De man was al goed gekend bij het gerecht. Hij riskeert zestien maanden cel en 1.200 euro boete.

De Wevelgemnaar moest zich verantwoorden voor twee aparte incidenten maar kwam niet opdagen om zich te verdedigen. Hij kreeg het op 23 juni 2022 aan de stok met zijn buurman. Hij sloeg zijn voordeur in met een brandblusser, beschadigde de douche en enkele kasten en goot benzine op de vloer.

“De politie vond de beklaagde in bloot bovenlijf met een rode bidon in zijn hand”, beschreef de procureur. “Hij zei dat hij wraak wou nemen op zijn buurman.”

De politie probeerde de man tegen te houden maar dat verliep niet zonder slag of stoot. Twee agenten raakten gewond, een van hen kreeg benzine over zich.

Enkele dagen later kwam de politie opnieuw langs na klachten over de gebrekkige zorg voor de katten van de beklaagde. Die liet hen pas na veel discussie zijn appartement binnen. Daar begon de man te roepen en zwaaide hij met een zwaard dat aan de muur hing. “Dit kon veel erger afgelopen zijn”, besloot de procureur.

De man werd al zes keer eerder veroordeeld. Vonnis op 17 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier