Man slaat vrouw in elkaar aan station: “Ieder koppel maakt toch wel eens ruzie?”

Redactie KW

Aan het station van Kortrijk sloeg een 27-jarige Tunesiër zonder papieren zijn partner in elkaar op nieuwjaarsdag 2020. Toen omstaanders tussenbeide kwamen en hulp probeerden te bieden aan de vrouw maakte hij zich druk. “Waar moeien jullie zich mee? Ieder koppel maakt toch wel eens ruzie”, snauwde hij hen toe.

Op 1 januari 2020 verwittigde een getuige de politie. Hij had gezien hoe een man een vrouw uit een wagen sleurde, verschillende vuistslagen in het gezicht gaf en ook nog een stamp op de knie verkocht. Een koppel dat passeerde, bood de vrouw hulp aan en wou haar ter verzorging naar het ziekenhuis voeren.

Maar dat was niet naar de zin van Wodden S. Hij keerde terug en sleurde haar opnieuw uit de wagen. Toen de politie aan het station arriveerde, vonden de agenten de vrouw op de grond. Ze gaf een valse identiteit op en vluchtte na verzorging weg uit het ziekenhuis.

Bij zijn verhoor verklaarde S. dat hij agressief was omdat de vrouw met een man stond te praten. In 2018 liep hij al eens 30 maanden cel op voor de verkoop van cocaïne en cannabis. De openbare aanklager vorderde een celstraf van 15 maanden voor het partnergeweld. S. daagde niet voor zijn proces op. Vonnis op 15 juli. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier