Man riskeert celstraf met uitstel voor kopstoot op de neus aan federaal agent in Koksijde

Redactie KW

Een 57-jarige man riskeert 4 maanden cel met uitstel omdat hij afgelopen zomer een federaal politieman een kopstoot op de neus had. Dat gebeurde toen die vroeg om zijn verkeerd geparkeerde auto te verplaatsen.

Zoals de afgelopen jaren sprongen ook deze zomer manschappen van andere politiezones en de federale politie bij tijdens de drukke zomer in Westkust. Zo ook federaal politieman G. Eind juli zag hij hoe de 57-jarige O.C. zijn auto verkeerd had geparkeerd. “Hij sprak de man aan en wou overgaan tot een alcoholcontrole maar de discussie liep meteen uit de hand”, sprak de procureur.

“O.C. weigerde eerst uit te stappen en gaf vervolgens een kopstoot op de neus van de politieman. Die liep daarbij verwondingen op. Gelet op zijn blanco strafblad vragen we vier maanden cel met uitstel en 800 euro boete.”

De advocaat van O.C. wil een werkstraf. “Hij zat toen in een slechte periode nadat zijn vader en moeder kort na elkaar overleden en er nog meer slecht familiaal nieuws kwam. Normaal gaat hij nooit uit maar deze keer deed hij dat toch en dronk teveel om echt eens alles te vergeten. De feiten gebeurden dus in een slechte periode in zijn leven.” Vonnis op 28 oktober. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier