Man krijgt twaalf maanden cel voor belaging ex-vriendin

Redactie KW

Een vijftiger uit Middelkerke is in beroep veroordeeld tot twaalf maanden met uitstel onder voorwaarden omdat hij zijn ex-vriendin bleef bestoken met berichtjes en cadeaus.

R.V. had twee maanden een relatie met de vrouw in 2015. Maar de man kon de breuk niet verwerken en hij bleef de vrouw bestoken met kaartjes, bloemen, mailtjes en sms’en. Verschillende malen stond hij ook aan haar deur, soms zelfs dreigend. Volgens haar advocaat heeft de vrouw nu een enorme schrik gepakt en durft ze op haar werk ook niet alleen meer naar binnen of naar buiten komen. In eerste aanleg kreeg de man twaalf maanden cel met uitstel, maar voor het openbaar ministerie was dat een onvoldoende signaal. “Want het stopt niet! Zelfs in augustus 2020 waren er nog klachten.” Zijn advocaat vroeg het hof om de man enkel een boete op te leggen onder voorwaarden, zoals het contact verbreken met zijn ex-vriendin. Maar een begeleiding volgen voor zijn probleem, wou hij aanvankelijk niet.

“Het is duidelijk dat hij de impact van zijn gedrag bij het slachtoffer niet snapt. Hij wil zelfs niet naar het hof komen om het hier uit te leggen, de lafaard! Hij steekt gewoon zijn kop in het zand!”, aldus de openbare aanklager. Maar na een telefoontje naar zijn cliënt, kon de advocaat meedelen dat de man dan toch bereid is begeleiding te volgen. Het hof koppelde de verplichte begeleiding dan ook als voorwaarde aan de twaalf maanden cel met uitstel. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.