Ex vraagt contactverbod voor agressieve dertiger uit Ingelmunster na slagen en stampen

© Getty Images/EyeEm
© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Na vier eerdere veroordelingen voor partnergeweld riskeert een 35-jarige man uit Ingelmunster voor de rechter dit keer een effectieve celstraf van twee jaar. Zowel in mei als november 2020 sloeg en stampte hij zijn ex-vriendin als een bezetene bont en blauw.

“Dit had inderdaad ‘game over’ kunnen zijn”, besefte hij zelf. “Het is gedaan. ‘Den bak’ was een goede les”, sloeg hij mea culpa.

Stoppen sloegen door

Op 21 mei 2020 kwam het tussen het koppel onder invloed van alcohol tot een discussie. Bij Geoffrey P. sloegen de stoppen door. Hij volgde zijn vriendin naar het toilet, sleurde haar ervan en stampte haar vijf minuten lang met zijn veiligheidsschoenen terwijl ze in een bolletje op de grond lag.

Een half jaar later, op 28 november, zocht de vrouw P. zelf op. Uit geldnood. Maar dat bleek geen goed idee want opnieuw kreeg ze een reeks slagen en schoppen. Ze kon naar een buurman vluchten en de politie verwittigen.

Naar de buitenwereld sympathiek maar eigenlijk een psychopaat.

“Typische dossiers die ook wel eens op het assisenhof in Brugge eindigen”, vond de advocate van het slachtoffer. “Evengoed lag ze nu in een graf. Hij zei dat hij haar polsen zou vastbinden en in de regenput zou gooien.”

Gevaar voor de hele maatschappij

De vrouw vroeg een schadevergoeding van maar liefst 10.000 euro. En een contactverbod na zijn vrijlating. “Hij is een gevaar voor haar en voor de hele maatschappij”, klonk het. “Naar de buitenwereld sympathiek maar eigenlijk een psychopaat. Ik ben er zeker van dat hij mij na zijn vrijlating zal opzoeken.”

Voor de rechter leek P. tot inzicht te zijn gekomen. “Ik was al een ettertje toen ik geboren werd”, vond hij zelf. “Dat is er niet beter op geworden. We hadden vele mooie momenten samen maar ik maakte fouten. Ik had nooit gedacht ooit in een cel te belanden. Maar nu heb ik er genoeg van.”

“Ik zal niet meer drinken”

“Als ik buitenkom, zal ik een andere man zijn. Ik zal niet meer drinken. De foto’s van de verwondingen zeggen genoeg. Het is niet normaal wat er is gebeurd. Ik zal haar na mijn vrijlating met rust laten.” Hij vroeg de rechter een laatste kans door een straf met probatievoorwaarden uit te spreken. Vonnis op 22 maart. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.