Ex-koppel terecht nadat ze met mes en geweer in de aanslag tegenover elkaar stonden

Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Een ex-koppel staat voor de rechter in Ieper voor feiten van intrafamiliaal geweld. Op een bepaald moment liep het volledig uit en zou de man zijn geweer hebben gegrepen, terwijl de vrouw een mes nam. “Gebruik jullie verstand in de toekomst”, kregen de 2 van de rechter te horen.

Een man en een vrouw staan voor de rechter in Ieper nadat de twee het niet meer konden vinden met elkaar en dat ging blijkbaar gepaard met nogal wat agressie. Op een bepaald moment liep het serieus uit de hand en moest de politie tussenbeide komen. De twee hadden op een avond ruzie, waarbij de man zijn luchtdrukgeweer zou hebben gegrepen, terwijl de vrouw een mes in haar handen had. Tijdens de schermutseling liepen beiden verwondingen op. Op dat moment stond de relatie blijkbaar al een tijdje onder spanning. Volgens de raadsman van de vrouw waren er daarvoor al minstens 25 incidenten geweest. “Mensen maken soms ruzie, maar moet je daarom slaan?”, vroeg de advocaat van de vrouw zich af. “Mijn cliënte vraagt de vrijspraak, ze verdedigde zich enkel tegen haar agressieve partner.”

Ook de man vraagt de vrijspraak. “Dit had nooit mogen gebeuren, maar ik tref geen schuld”, beweerde de beklaagde, die ontkent dat hij zijn geweer zou vastgenomen hebben die avond, hoewel hij dat eerder wel anders had verklaard.

Ondertussen zijn de twee beklaagden, die samen een kind hebben, uit elkaar en hebben ze beiden een andere relatie. “Ik wil hier vanaf en wil weer een normaal leven leiden”, zei de man. “Ik ga akkoord met voorwaarden, maar het moet niet allemaal van mijn kant komen.” Vonnis op 25 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier