Eerst samen met ex op restaurant, daarna tegen muur geduwd, bij keel gegrepen en gewurgd

Redactie KW

“Het was plezant en gezellig.” Een 33-jarige man uit Roeselare blikte voor de correctionele rechtbank nog eens terug op het restaurantbezoek dat hij op 16 juni met zijn ex deed. Enkele uren later duwde hij haar met het hoofd tegen de muur, greep haar bij de keel en probeerde haar te wurgen. “Ik wou haar geen pijn doen”, aldus de man voor de rechtbank in Kortrijk.

Na een relatie van zo’n 3 maanden maakten L.R. en zijn vriendin er halfweg juni een einde aan. Toch gingen ze 2 dagen later nog eens samen op restaurant, doken ze ook in bed maar de discussies bleven nooit veraf. Vooral niet toen L.R. in haar gsm berichtjes van andere mannen vond.

“Hij werd boos, sloeg haar hoofd tegen de muur en probeerde haar te wurgen. Hij had gedronken en dat is zijn probleem”, vond de openbare aanklager. Hij drong aan op een celstraf van 18 maanden met begeleiding voor zijn alcohol- en agressieproblematiek. L.R. liep voor de politierechtbank al 7 veroordelingen op voor alcoholintoxicatie en moest al zijn rijbewijs inleveren.

“Wat die avond gebeurde, was niet netjes. Ik ben beschaamd”, aldus de dertiger. “Het mag en kan niet meer gebeuren.” Hij liep al eerder eens een veroordeling voor partnergeweld op. “Ik ben al 8 weken gestopt met drinken”, vertelde hij nog aan de rechter. Vonnis op 13 september. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.