Bruggeling ontkent dat hij vriend van wildplasser aanviel met mes

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 24-jarige Bruggeling riskeert vijftien maanden cel omdat hij een man zou aangevallen hebben met een mes. B.J. ontkent de feiten met klem.

In de nacht van 21 op 22 december 2019 plaste een vriend van het slachtoffer tegen de gevel van een woning in de Vlamingstraat in Brugge. Volgens het parket was B.J. (24) daar getuige van en viel hij het duo aan omdat hij bevriend was met de bewoner van het huis. “Hij haalde uit met een mes maar het slachtoffer kon de aanval afweren met zijn rechterhand”, verduidelijkte de procureur. “Hij hield daar wel een lelijke snijwonde aan over.”

Meerdere verklaringen

Na de feiten nam B.J. samen met twee vrienden de vlucht. De drie konden na een buurtonderzoek geïdentificeerd worden en bleken geen onbekenden bij het gerecht. B.J. werd door zijn vrienden aangeduid als de man die het mes hanteerde. De procureur vroeg vijftien maanden cel voor de man, die de feiten met klem betwistte. “Het slachtoffer wijzigde zijn verklaringen meermaals”, pleitte advocaat Patrick Bernard Martens. “Eerst wees hij naar de bewoner van de woning als de dader. Hij had het ook over een man met een bril, maar mijn cliënt draagt geen bril.” De uitspraak volgt op 3 juni. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier