Agressieve bedelaar gaat tot twee keer toe vrouw te lijf in Knokke: rechtbank beveelt psychiatrisch onderzoek

Redactie KW

De Brugse rechtbank heeft een gerechtspsychiater aangesteld om een agressieve bedelaar uit Knokke-Heist te onderzoeken. S.D. (42) ging tijdens het bedelen tot twee keer toe een vrouw te lijf, die hem wees op zijn vervelend gedrag.

De bedelaar zorgt al een tijdje overlast in Knokke, vooral in de Lippenslaan. Op 10 oktober vorig jaar wees een 79-jarige vrouw hem daar op zijn aanklampend gedrag. Het kwam tot een discussie waarbij S.D. de vrouw bij schouders nam en een duw gaf. Het slachtoffer kwam hierbij ten val.

Op 29 maart vroeg S.D. geld aan een passant om eten te kopen. De vrouw weigerde dit en maande ook een andere voorbijganger aan om dit niet te doen. Hierop greep S.D. bij de keel en duwde hij haar op de rijweg.

Op het moment van de feiten stond S.D. onder voorwaarden, na een veroordeling tot vijftien maanden cel met uitstel voor zedenfeiten. De man liep in het verleden ook al een veroordeling op voor geweld. De procureur vroeg tijdens de vorige zitting twaalf maanden effectieve celstraf.

De verdediging gaf toe dat S.D. in de Lippenslaan voor overlast zorgt. “Hij is totaal berooid en kan niet voor zichzelf zorgen”, pleitte advocaat Rik Demeyer. “De situatie is uitzichtloos. De politie, zijn bewindvoerder en zelfs zijn ouders weten niet meer wat te doen.”

Na een gedwongen opname van veertig dagen is D. momenteel terug op vrije voeten. Zowel de verdediging als het openbaar ministerie drong aan op een psychiatrisch onderzoek met het oog op een eventuele internering. De zaak wordt op 19 september verdergezet. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier