Nog deze zomer aan de slag als cipier? 20 plaatsen vrij in Brugge

© Belga
Laurens Kindt

De gevangenis van Brugge zoekt zo snel mogelijk twintig nieuwe cipiers. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) wil die nog deze zomer aanwerven.

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne wil deze zomer nog twintig nieuwe cipiers – officieel ‘penitentiair bewakingsassistenten’ aanwerven in de gevangenis van Brugge. De minister past daarvoor een versnelde procedure toe zodat kandidaten niet langer de tergend trage procedure bij de federale overheid dienen te doorlopen. Het zijn de gevangenisdirecteurs zelf die nu rechtstreeks kunnen aanwerven.

Concreet zoekt de gevangenis van Brugge twintig cipiers, een psycholoog, vier verpleegkundigen en een maatschappelijk assistent. Zij zullen een welkome aanvulling zijn bij het personeelskader van het Penitentiair Complex in Brugge, dat al lang met personeelstekort kampt. De nieuwe krachten krijgen een contract van één jaar, dat na positieve evaluatie verlengd kan worden. Ondertussen hebben ze de tijd om de procedure te doorlopen die nodig is om statutair aangeworven te worden.

Alle vacatures zijn hier te raadplegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier