Zes maanden voorwaardelijk voor koppel dat misbruik maakt van bankkaart van vriendin die in cel zit: “De vriendschap is over”

© Unsplash
Redactie KW

Een koppel uit Menen is veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk voor feiten van misbruik van vertrouwen. Ze gebruikten een bankkaart van een vriendin die in de cel zat om kleren voor haar te kopen, maar haalden daarbij geld voor zichzelf af.

Van je vrienden moet je het hebben. Dat moet ook een vrouw uit Roeselare gedacht hebben toen ze in mei 2021 uit vrijkwam. Sinds juli 2018 zat ze opgesloten in de gevangenis van Brugge. Om toch nog wat propere kleren te hebben gaf ze in volste vertrouwen haar bankkaart aan D.W. (45) en S.D. (46), een bevriend koppel uit Menen.

Toen ze bij thuiskomst haar bankrekening bekeek, merkte ze dat er verdacht veel geld was verdwenen. Het bevriende koppel bleek niet enkel slips, pyjama’s en broeken te hebben gekocht, maar ze haalden ook gewoon cash geld af en gingen tanken met de kaart. De vrouw gaf haar vrienden de kans om op te biechten.

Toen ze dat niet deden stapte ze naar de politie. Volgens het parket was duidelijk dat het koppel het vertrouwen van het slachtoffer hadden geschaad. “Ze leefden ook iets rijkelijker, ondanks dat ze in schuldbemiddeling zaten. Een huiszoeking werd geweigerd en ze beweerden dat de bankkaart ingeslikt was.”

De rechter achtte inderdaad dat de koppel het vertrouwen van de ex-gedetineerde misbruikte. Het koppel kreeg een voorwaardelijke straf van zes maanden. Aan het slachtoffer moeten ze nu al 453,42 euro terugbetalen, maar dat kan oplopen aangezien ze sprak over 4.000 euro.

Een morele schadevergoeding hoefde ze niet. “Een oprechte sorry is voor mij meer dan voldoende”, klonk het. Aangezien het koppel bleef ontkennen, kwam er ook geen sorry. Het einde van een hechte vriendschap. Zo hecht dat het slachtoffer S.D. als getuige vroeg toen ze trouwde in de cel. “Ik wou hen niet laten vallen als vrienden. Ik ben altijd dankbaar geweest om wat ze deden. Maar nu is de vriendschap over.” (JDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier