https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Werkstraf voor Middelkerkenaar die ten onrechte 92.000 euro aan uitkeringen incasseert

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een 55-jarige Middelkerkenaar heeft in de Brugse rechtbank 120 uur werkstraf gekregen voor grootschalig gesjoemel met uitkeringen.

Na de inschrijving van R.B. op een adres in Middelkerke in 2016 stond de wijkagent liefst twintig keer aan zijn deur, maar die kon de man er nooit aantreffen. Een bank- en buurtonderzoek wees uit dat R.B. hoofdzakelijk bij zijn vriendin in Zedelgem vertoefde. In zijn eigen appartement werd amper stroom verbruikt, terwijl zijn zoon school liep en naar de voetbalclub ging in Zedelgem.

Identiteit gestolen

Hoewel R.B. meerdere mandaten bekleedt in Duitse en Nederlandse vennootschappen ontving hij sinds 2013 een werkloosheidsuitkering. De man beweerde dat zijn identiteit gestolen werd door een oplichter, maar ook na de dood van die man werden door de buitenlandse firma’s overschrijvingen uitgevoerd.

Alles terugbetalen

Naast 75.000 euro aan werkloosheidsuitkeringen incasseerde B. ook ten onrechte ruim 7.000 euro kinderbijslag en bijna 10.000 euro leefloon. De man vroeg tevergeefs de vrijspraak. “Natuurlijk is mijn cliënt vaak in Zedelgem, maar bij mooi weer is zijn partner ook veel in Middelkerke”, pleitte zijn advocaat. “Ze willen gewoon elk hun eigen stek behouden.”

De man moet nu in totaal bijna 92.000 euro aan uitkeringen terugbetalen. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.