Veertiger veroordeeld voor lasterlijke aangifte tegen wijkagent

Een 42-jarige man uit Rekkem (Menen) is door de rechter principieel veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 800 euro voor lasterlijke aangifte tegen wijkagent Danny Dewaele. Hij beschuldigde de agent in een mail naar de burgemeester van pervers machtsmisbruik.

Op 5 maart 2019 was wijkagent Danny Dewaele in het wijkkantoor in het Dorpshuis in Rekkem aanwezig. Hij hoorde plots aanhoudend getoeter en ging buiten een kijkje nemen. Het getoeter bleek afkomstig van een kleuter die alleen in een wagen zat. De agent bekommerde zich over het kind en nam het mee naar het wijkkantoor. ’s Namiddag stuurde Tim W., de vader van het kindje, een boze mail naar burgemeester Eddy Lust om zich te beklagen over de werkwijze van de wijkagent. In de mail was te lezen ‘dat het verschil tussen een zieke geest en te plichtsbewust optreden moeilijk te onderscheiden valt’ en dat er sprake was van ‘pervers machtsmisbruik’.

Een lasterlijke aangifte bij de burgemeester, zijn tuchtrechtelijke overste, vond de agent. De rechter gaf hem gelijk. “Het intern onderzoek dat na de mail volgde, leverde geen bewijs op voor de beschuldigingen. Ook de schrijver slaagde daar niet in”, aldus de rechter. “Door de toon van de mail had hij moeten weten dat de agent zich zou moeten verantwoorden en geschaad zou worden.” Aan de wijkagent moet Tim W. een schadevergoeding van 500 euro betalen.

Tim W. had de vrijspraak gevraagd omdat hij gewoon was opgekomen voor zijn echtgenote die totaal van slag thuis arriveerde. Zij sprong na een doktersbezoek binnen bij de apotheek en liet haar zieke kindje met koorts even in de wagen. Toen ze terugkwam, stelde ze in paniek vast dat haar kind uit de auto was verdwenen.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.