Nieuwe arrestaties in merkwaardig oplichtingsdossier

Redactie KW

Het parket van Veurne en de politie Westkust hebben nieuwe arrestaties verricht in een dossier rond oplichting, waarbij een slachtoffer uit Adinkerke werd overhaald om 100.000 euro te betalen zodat hij voortaan zelf geld zou kunnen vervaardigen.

Dat was zogezegd mogelijk door blanco biljetten te onderwerpen aan een chemisch proces, al bleek dat procedé na betaling logischerwijs niet te werken. Het slachtoffer liep er met ogen open in.

Het slachtoffer deed in januari aangifte nadat hij dus opgelicht bleek en 100.000 euro kwijt was. De oplichtersbende probeerde hem daarna opnieuw te overtuigen om een grote som geld te betalen, voor een andere methode om geld te maken.

Opdrachtgevers

Een lid van de bende, een Kameroener (39), bood zich aan bij de woning van het slachtoffer. De politie werd erbij gehaald en de man werd gearresteerd en aangehouden . Het onderzoek ging verder.

Donderdag ging de politie over tot twee nieuwe arrestaties, namelijk een man (57) uit Kameroen en zijn echtgenote (50) uit Angola. “Beiden worden verdacht om de initiële opdrachtgevers te zijn geweest in de oplichtingszaak. Verder onderzoek door de onderzoeksrechter van Veurne zal uitwijzen wat hun aandeel was in dit dossier.”

“Beiden zullen vrijdag worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die zal beslissen over hun eventuele verdere aanhouding”, deelt het parket mee. De initieel opgepakte mededader zou 38.750 euro hebben gekregen van de 100.000 euro, voor zijn rol in de oplichting. De bende wordt tevens nog in verband gebracht met voodoopraktijken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.