https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Mensensmokkelaar wil lichtere straf: “Omdat Engeland niet meer tot de EU behoort”

Redactie KW

Een 38-jarige Brit van Kosovaarse oorsprong ontkent dat hij mee aan de top stond van een internationale bende mensensmokkelaars.

Ehad S. hielp Kosovaarse landgenoten over het kanaal door vrachtwagenchauffeurs te ronselen in Groot-Brittannië. Zelf is hij taxichauffeur in Londen. De gesmokkelden vertrokken vanuit het Formule 1-hotel aan de Vliegtuiglaan in Gent en via de haven van Zeebrugge werden ze naar Engeland gesmokkeld.

Hij kreeg zes jaar cel voor de hulp aan 102 gesmokkelde mensen. Maar volgens zijn advocaat was hij enkel een woordvoerder, een spreekbuis, maar stond hij zeker niet aan de top van de organisatie. Hij vraagt mildheid in beroep.

“Aangezien Groot-Brittannië geen deel meer uitmaakt van de EU, zal hij zijn straf in België moeten uitzitten en aangezien hij dus binnen de EU geen adres meer heeft, zal hij die straf veel langer moeten uitzitten en dat is geen pretje in België”, aldus zijn advocaat.

“De gevangenissen in Kosovo zijn wat dat betreft wellicht niet beter”, repliceerde de procureur-generaal cynisch. “Bovendien geven ze in Engeland straffen tot 20 jaar voor mensensmokkel. Zo slecht zal hij er in België dus niet vanaf komen.” Uitspraak op 26 oktober. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.