Man opgepakt die betaalde met filmgeld uit China

Redactie KW

Dankzij een bakker uit Harelbeke kon vorige week een man uit Tielt worden opgepakt die al meermaals met valse briefjes van 50 euro betaalde. De biljetten die hij gebruikte, zijn afkomstig uit China.

De Harelbeekse bakker betrapte de oplichter vorige week donderdag. Hij belde onmiddellijk de politie die de verdachte snel kon klissen. De man uit Tielt was in het bezit van een aantal valse bankbiljetten van 50 euro en had al zijn slag geslagen in een krantenwinkel in het centrum van Harelbeke. Tijdens een huiszoeking in Tielt werden nog zeven nepbriefjes van 50 euro gevonden.

De politie vermoedt dat er nog heel wat gelijkaardige biljetten met serienummer MB666688880 in omloop zijn, want het gaat om briefjes die afkomstig zijn uit China, waar ze gebruikt worden in videoclips en films. Hoewel er op de briefjes staat dat ze nep zijn en geen legaal betaalmiddel wordt dat toch geprobeerd. “Ze zijn te herkennen aan de tekst ‘This not legal. It is to be used for motion props’”, laat de politiezone Gavers weten. “Ze hebben niet de beveiligingskenmerken van een origineel bankbiljet zoals een watermerk en een veiligheidsdraad.”

(GS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.