Man die ouders oplichtte voor miljoen euro betwist bedrag: “Minstens 400.000 euro ging naar leveranciers van vader”

© Unsplash
Redactie KW

De 48-jarige G.T. uit Waregem ontkent in beroep dat hij zijn eigen ouders bijna een miljoen euro afhandig maakte. Zijn vader gaf hem een job op zijn huisartsenpraktijk, maar T. misbruikte die om bijna een miljoen euro te versluizen. Zelf zegt hij bewijzen te hebben die aantonen dat hij minstens 400.000 juist aanwendde.

G.T. was vroeger uitbater van een café in de Waregemse stationsbuurt. Hij werd eerder al veroordeeld wegens gesjoemel bij het faillissement van die zaak. De rechtbank legde hem daarbij ook een beroepsverbod op waardoor hij geen functie meer mocht uitoefenen in vennootschappen. Door dit beroepsverbod en een opeenvolging van faillissementen, bood vader T. zijn zoon een administratieve functie aan op zijn huisartsenpraktijk in Anzegem.

Maar hij creëerde een enorme financiële put bij om zijn eigen putten te kunnen dekken. Zelf zagen zijn ouders dat niet. Zijn moeder was jongdement en ging snel achteruit. Zijn vader werkte dag en nacht en bekommerde zich vooral over zijn patiënten, geld kon hem niet veel schelen.

Hij kreeg drie jaar cel volledig met uitstel onder voorwaarden, behalve de zes maanden dat hij al in de gevangenis vertoefde. In beroep is zijn advocaat akkoord met de straf, maar niet met de verduistering van één miljoen euro. “Hij heeft er inderdaad een boeltje van gemaakt van de overschrijvingen”, geeft zijn advocaat toe. “Maar op aanraden van zijn moeder, werkte hij met tussenrekeningen.”

Goede band met moeder

De advocaat legde een indrukwekkend pak papier neer dat moet bewijzen dat minstens 400.000 euro die hij overschreef naar zijn eigen rekening, uiteindelijk diende om leveranciers en andere rekeningen van zijn vader te betalen. Tegelijk betwist hij dat hij misbruik maakte van de zwakke gezondheid van zijn moeder, intussen overleden, door haar akten te laten tekenen. “Hij had een goede band met zijn moeder, en die beschuldiging is een principiële kwestie waarvoor hij wil worden vrijgesproken.”

De advocaten van de burgerlijke partijen willen nu de bundel bewijzen die werden neergelegd bekijken en de zaak wordt verder gepleit op 16 mei. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier