Louche aannemer maakt koppel 5.400 euro lichter bij aanleg oprit in Beernem: zes maanden cel

Foto ter illustratie. © Unsplash
Redactie KW

Een 35-jarige aannemer uit Brugge heeft bij verstek zes maanden effectieve celstraf gekregen voor misbruik van vertrouwen. S.S. stak 5.400 euro voorschot op zak voor de aanleg van een oprit in Beernem, maar voerde de werken nooit uit.

De slachtoffers, een Beernems koppel, kwamen via een kennis in contact met de Brugse aannemer S.S. Ze namen hem onder de arm voor de betegeling van hun oprit. Begin 2022 groef de man de oprit uit en liet hij de slachtoffers tegels kiezen bij een Oostendse firma. Hierop vroeg hij een voorschot van 5.400 euro, maar na de betaling vielen de werken volledig stil.

Maandenlang haalde S. de meest uiteenlopende excuses boven om de werken niet te hervatten. De ene keer was het te warm, de andere keer had hij te veel ander werk. Uiteindelijk contacteerden de slachtoffers het tegelbedrijf en zo kwam aan het licht dat S.S. niet eens een bestelling had geplaatst.

Omdat de slachtoffers doof zijn verliep alle communicatie via WhatsApp en sms. In een van die berichten beweerde S. dat hij het geld had overgemaakt aan een derde, die hij niet meer kon bereiken. De man bleef smoesjes verzinnen om het geld maar niet terug te moeten betalen en uiteindelijk werd hij na seining opgepakt.

Het strafblad van S. telde al elf veroordelingen. Begin dit jaar kreeg hij nog bij verstek twintig maanden cel voor vier feiten van zinloos geweld in Brugge. Ook voor zijn proces rond het misbruik van vertrouwen kwam hij niet opdagen. Aan het Beernemse koppel kende de rechtbank 5.650 euro schadevergoeding toe. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier