https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Lokale politie recupereert meer dan 20.000 euro van 74-jarige vrouw na phishing

© (Foto Unsplash)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

De lokale politie Damme/Knokke-Heist recupereerde vorige week een geldbedrag na een aangifte van phishing.

Een 74-jarige vrouw uit Knokke-Heist ontving een e-mail die afkomstig leek van haar bankinstelling. Ze klikte op een URL en vulde op de website haar persoonlijke en bankgegevens in. Daarna werd de vrouw opgebeld door een ‘bankbediende’ en gevraagd om de bevestigingscode, die ze via sms had ontvangen, door te geven. De oplichter kreeg zo toegang tot haar bankrekening en kon in totaal een bedrag van 22.495 euro ontvreemden.

Het slachtoffer deed aangifte bij de lokale politie, die samen met het parket West-Vlaanderen en de betrokken bankinstelling de rekening van zowel de vrouw als de oplichter liet blokkeren. Doordat de vrouw kort na de feiten aangifte deed, kon het bedrag nog worden gerecupereerd. Van de oplichter ontbreekt momenteel elk spoor.

Wees altijd alert als je een e-mail ontvangt met daarin een link. Controleer goed wie de e-mail heeft gestuurd en klik niet zomaar op de URL. Een bank stuurt nooit een e-mail met een link waarin gevraagd wordt naar je persoonlijke en bankgegevens. Werd je het slachtoffer van oplichting? Maak een afspraak via www.politie.be/5446 en doe aangifte bij de lokale politie. Je kan ook terecht bij de FOD Economie via meldpunt.belgie.be/meldpunt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.