Koppel krijgt ook in beroep jaar cel voor pooierschap

Redactie KW

Een 41-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Zonnebeke zijn ook in beroep veroordeeld tot een jaar effectieve celstraf en een geldboete van 48.000 euro gekregen voor pooierschap en mensensmokkel. In Oostende en Lede verhuurde het koppel kamers voor illegale prostitutie.

Het gerecht kreeg S.C. (41) en zijn vrouw S.D. (32) in oktober 2019 in de gaten op basis van advertenties op de prostitutiewebsite Redlights. Onderzoek wees uit dat het koppel kamers verhuurde aan sekswerkers in een pand aan de Zwaluwenstraat in Oostende en in hun bar in het Oost-Vlaamse Lede. Bij controles werden zes prostituees aangetroffen die illegaal in het land verbleven. Het ging om drie Nigeriaanse vrouwen, twee Thaise ladyboys en een Colombiaanse man.

Van zware uitbuitingspraktijken bleek geen sprake, maar volgens het parket maakte het koppel zich wel schuldig aan mensensmokkel. De prostituees betaalden 50 euro per dag per kamer. Door hun strafregister konden S.C. en S.D. geen straf met uitstel meer krijgen. De rechtbank achtte de feiten evenwel bewezen. Naast de celstraf en de boete werden C. en D. ook voor vijf jaar hun burgerrechten ontnomen. Het hof van beroep bevestigde nu die straffen. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier