Kledingmerk Hugo Boss eist in de strafrechtbank van Oostende een schadevergoeding van 3.850 euro van de voormalige uitbater van een winkel in Oostende. Tijdens een controle werden in zijn zaak namaakgoederen gevonden. “Wij vragen de vrijspraak want hij dacht echt dat het echte merken waren”, zegt de advocaat van T.H.
In de zomer van vorig jaar drong de economische inspectie de winkel van de 51-jarige T.H. in de Sint-Sebastiaansstraat in Oostende binnen. Aanleiding was het feit dat ze in de etalage een dure jas zagen hangen waarvan ze vermoedden dat het namaak was. “Dat bleek te kloppen en in totaal werden nog tientallen spullen in beslag genomen om na te gaan of ze namaak waren”, zegt de procureur. “Het ging om merken zoals Versace en Hugo Boss. Er werd een onderzoek gevoerd door de rechtenhouders en die bevestigden dat het namaak was. Omdat T.H. een blanco strafblad heeft ben ik akkoord met de gunst van de opschorting voor hem. Voor zijn vennootschap vraag ik een geldboete van 40.000 euro.”
Enkel Hugo Boss stelde zich burgerlijke partij en vraagt een schadevergoeding van 3.850 euro. “Wij gaan voor de vrijspraak”, sprak de advocaat van T.H. “Hij is te goeder trouw en dat blijkt ook uit zijn verklaringen. Hij kocht al zijn kledij aan bij grote leveranciers, vooral in het zuiden van Frankrijk en Italië. Een van de in beslag genomen merken is Versace 1969. Dat is geen namaak maar komt van Versace zelf en dient als outletkledij. Het is veel goedkoper en van mindere kwaliteit. Mijn cliënt heeft 11 jaar zijn winkel opengehouden en had 5.000 artikelen op stock. Er werkte zelfs vier man voor hem. Hij heeft doorheen de jaren talloze controles doorstaan en was erg aandachtig om geen namaak te verkopen. Door deze zaak en corona is hij depressief geraakt en zijn winkel is sinds begin dit jaar stopgezet.” Vonnis op 19 november. (JH)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier