Fikse celstraf voor Oostends dievenduo dat kluis Panos stal

Twee Oostendenaren zijn in de Brugse correctionele rechtbank schuldig bevonden aan een hele reeks diefstallen in hun thuisstad.

© Getty Images/iStockphoto

In de nacht van 30 op 31 maart vorig jaar drongen Pascal C. (47) en Jerry L. (41) de broodjeszaak Panos aan het station binnen. Op camerabeelden was te zien hoe C. de deur forceerde met een ijzeren staaf, terwijl L. op de uitkijk stond. Vervolgens stapten ze naar buiten met de kluis. Een week eerder had het duo dit ook al eens vruchteloos geprobeerd.

In het voorjaar van 2019 pleegde Pascal C. ook nog een inbraak in restaurant Falstaff en verschillende diefstallen in hotels. Zo ging hij in april vorig jaar in hotel Getaway aan de haal met een schilderij van James Ensor. Toen hij doorhad dat het om een replica ging, gooide hij het werk meteen in een container. L. kon dan weer gelinkt worden aan een diefstal van een moutainbike en een gsm. De politie sloeg de twee op 20 april in de boeien. Maar na hun voorwaardelijke vrijlating ging het dakloze duo quasi meteen weer op dievenpad. Jerry L. pleegde in de zomer een negental winkeldiefstallen, waarbij hij het vooral op sigaretten gemunt had. In september werd Pascal C. betrapt in een gestolen wagen. In het voertuig trof de politie bovendien een gestolen kluis aan. Naar eigen zeggen pleegden de twee diefstallen om te overleven. Pascal C. kreeg dinsdag drie jaar effectieve celstraf. Jerry L. kreeg 30 maanden cel opgelegd. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.