https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

En Ezelsfeesten, én volle Diedjies: politie voert capaciteit voor druk Kuurns feestweekend op

Olaf Verhaeghe

De politiezone Vlas neemt extra maatregelen om de feestdrukte in Kuurne de baas te kunnen. Met de Ezelsfeesten en discotheek Diedjies die zondag opnieuw voor het eerst op volle capaciteit draait, belooft het bijzonder druk te worden.

Nog een nachtje slapen en de Ezelsfeesten zijn in vol ornaat terug. Van vrijdag 1 tot en met maandag 4 oktober neemt de kermis het centrum van Kuurne over. Burgemeester en politie verwachten heel wat uitbundige feestvierders en een stevige portie knaldrang en om alles veilig te laten verlopen, worden dan ook extra maatregelen genomen.

“Bovenop de voorziene inzet zullen elke dag en nacht extra politiemensen en een patrouillehond toezicht houdne op het feestgebeuren”, duidt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. “We doen dat om het zowel voor bezoekers als onwonenden plezierig te houden.” De tenten in de feestzone moeten daarnaast ten laatste om 3.30 uur dicht, cafés kunnen openblijven zij het met een maximaal geluidsniveau van 85 decibel na 3 uur ‘s nachts. De politie geeft alvast expliciet aan daar streng te zullen op toezien.

Wildparkeren

Maar er zijn niet alleen de Ezelsfeesten, op zondagavond 3 oktober gaat ook de bekende discotheek Diedjies voor het eerst in maanden weer op volle capaciteit open. De parkeer- en verkeersdrukte in de omgeving van de Koning Leopold III-straat zal dan ook weer enorm toenemen. “Huis Van Wonterghem zet zelf al stewards in om wildparkeren te vermijden en die houden heel nauw contact met de politie”, aldus Detavernier nog. “Overtreders die de richtlijnen van stewards negeren, zullen sowieso geverbaliseerd worden.”

Burgemeester Francis Benoit (CD&V) van Kuurne wijst op het belang van de maatregelen. “We zijn met z’n allen verheugd en opgetogen dat de Ezelsfeesten opnieuw in volle glorie kunnen plaatsvinden. In de gemeente is enthousiasme duidelijk voelbaar, dus dat belooft”, zegt hij. “Als gemeentebestuur en lokale politie is het onze taak om te waken over de veiligheid van iedereen. De extra aanwezigheid van de nodige veiligheidsdiensten moet daar mee voor zorgen, maar uiteraard rekenen we ook op de verantwoordelijkheid van de feestvierders zelf.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.