Trio veroordeeld na vondst 1,6 kilogram cannabis in koffer

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een ex-koppel uit Wevelgem en Roeselare en een 24-jarige jongeman uit Ingelmunster liepen voor de rechter celstraffen van 15 tot 20 maanden of een werkstraf van 80 uur op voor drugshandel. Ze konden op 1 juli vorig jaar bij een controle in Harelbeke met 1,6 kilogram cannabis in de koffer van hun auto geklist worden.

In de nacht van 1 juli merkte een politiepatrouille een wagen op die erg snel reed. De agenten zetten het voertuig aan de kant. Achter het stuur zat C.V. (21) uit Roeselare. Jonathan V. (24) uit Ingelmunster en haar toenmalige vriend Mike H. (23) uit Wevelgem waren passagiers. In de koffer vonden de agenten 1,6 kilogram cannabis. Ook onder het reservewiel waren nog zakjes drugs verstopt. “Ze waren op de terugweg uit Nederland nadat ze er een grote bestelling hadden gedaan”, aldus het openbaar ministerie. “Uit vrees voor een nieuwe lockdown, om zeker niet zonder drugs te vallen.”

Zware straffen

Mike H. is ondanks zijn jonge leeftijd geen onbekende voor het gerecht. Sinds 2017 liep hij al elk jaar een veroordeling voor drugsinbreuken op. Hij kreeg met 20 maanden voorwaardelijke celstraf en een effectieve boete van 2.000 euro de zwaarste straf. “Ik weet dat ik het vroeger zwaar heb verpest”, klonk het. “Maar ik heb hard gewerkt om mijn achtergrond en netwerk te veranderen. Ik ben ervan overtuigd dat het dit keer wél zal lukken.”

Jonathan V. zat na de arrestatie 3,5 maanden in voorhechtenis. Na zijn vrijlating ging hij opnieuw werken. Hij kreeg 15 maanden voorwaardelijke celstraf en 2.000 euro boete. Net als Mike H. moet hij zich enkele jaren aan voorwaarden houden. C.V. ging opnieuw studeren en kreeg een werkstraf van 80 uur. Haar auto is ze wel kwijt, want de rechter verklaarde die verbeurd. Ook zo’n 10.000 euro drugsgeld is verbeurd. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier